Гаряче копчення морської риби
Копчення морської риби: рибу присолити, додати спеції з лимоном, дати можливість розморозитися природним шляхом (5-6 годин). Через 5 години у підготовлену коптильню (коптильню вимити, решітки коптильні змастити соняшниковою олією) покласти на дно коптильні (під піддон) невелика к— сть гілочок або тирси плодових дерев або вільхи. На решітки коптильні розмістити приготовану рибу, коптильню закрити і помістити на осередок вогню (палаючий вугілля або газова плита). Якщо Ви використовуєте плиту: на 5 хвилин включаєте на повну потужність, якщо Ви використовуєте мангал або багаття чекаєте появи диму виходить з коптильні. Дим буде виходити тонкою цівкою, це говорить про те що гілочки почали тліти. На плиті через 5 хвилин убавляете потужність до 70%. Через 30 хвилин риба готова. На мангалі Ви можете відкривати коптильню і перевірити готовність візуально. Приємного апетиту!