Гаряче копчення прісноводної риби
Гаряче копчення: риба прісноводна. Рибу випатрати, вирізати зябра, луску можна не знімати, бажано за 2 години до копчення присолити і натерти спеціями з лимоном. Якщо риба велика розрізати по хребту або на стейки. Через 2 години на підготовлену коптильню (коптильню вимити, решітки змастити соняшниковою олією) покласти на дно (під піддон) невелика к— сть гілочок або тирси плодових дерев або вільхи. На решітки розмістити приготовану рибу, коптильню закрити і помістити на осередок вогню (палаючий вугілля або газова плита). Якщо Ви використовуєте плиту: на 5 хвилин включаєте на повну потужність, якщо Ви використовуєте мангал або багаття чекаєте появи диму виходить з коптильні. Дим буде виходити тонкою цівкою, це говорить про те що гілочки почали тліти. На плиті через 5 хвилин убавляете потужність до 60%. Через 30 хвилин риба готова. На мангалі Ви можете відкривати коптильню і перевіряти готовність візуально.