Кошик
280 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 10:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (67) 392-79-63
+380 (63) 511-34-81
Чугунний посуд, казани, мангали, сітки
Кошик

Догляд за чавунним посудом

Догляд за чавунним посудом
  • Перед першим використанням сполосніть чавунний виріб гарячою водою та прожаріть його не менш ніж 30 хвилин, після прокачування акуратно змащуйте соняшниковою олією. Для того, щоб змастити посуд олією, візьміть вилку та шматочок бавовняної тканини, щільно намотайте тканину на вилку, просочуйте тканину олією (необробна), і швидко змащуйте розгартоване виріб починаючи з верхньої крайки. Дайте посуду охолонути ще раз сильно натисніть і змащуйте олією (поторіть цю процедуру 2-3 рази)

 

  • Мийте чавунний посуд без мийних засобів губкою або щіткою (не металевий) і насухо витирайте, ще краще підсушити на плиті до повного випаровування рідини; потім змастіть внутрішню поверхню виробу олією (тонким шаром), а перед наступним застосуванням посуд добре накачайте.
  • Чавунний посуд без дерев'яних ручок можна використовувати в духовці.

  • Не використовуйте чавунний посуд для зберігання продуктів! Це може призвести до появи іржі. Якщо іржа все-таки з'явилася, змийте її мийним засобом, потім прожаріть посуд із рослинною олією впродовж 1,5-2 годин за температури 150-200 °C.

  • Якщо на дні чавунної сковороди залишилася підгоріла їжа, потрібно насипати жменю солі та гіркість соди та, додавши води, прокип'ятити впродовж пів години. Потім воду вилити, дно протерти щіткою або мочалкою, розігріти та змастити соняшниковою олією.

 

НІКОГДА НЕ МОЙМАЙТЕ ЧУГУНУ ПОСУДУ У ПОСУДОМІЙНІ МАШИНІ!!! Це може викликати сильну іржу!!

Чавунний посуд у цьому разі можна «спасті» в такий спосіб: Змийте іржу під струменем теплої води, потім насухо витріть виріб. Сухою тканиною розітріть кілька крапель рослинної олії на всій робочій поверхні виробу. Засипте робочу поверхню сіллю й розігрійте на плиті до появи легкого запаху. Дайте плавно охолонути й тією ж тканиною, якою розтирали олію, протріть, струшивши сіль. Посуд знову готовий до використання.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: іржава на чавунному посуді не є дефектом. Це — наслідок неправильної експлуатації або догляду.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner